Acupressuur

Acupressuur, ook wel vingerdruk-therapie genoemd, is een uitstekend middel tegen een breed scala aan ziekten, kwalen en problemen. Het bijzondere hiervan is dat het zowel voor de behandeling van geestelijke gezondheidsklachten, als van lichamelijke kwalen kan worden gebruikt. Het wordt aanbevolen voor psychische problemen, acute en chronische pijn, allergieën, gevoelsstoornissen, slaapstoornissen, krampen, indigestie en problemen met de bloedsomloop.

Samengevat activeert acupressuur de zelfhelende krachten van het lichaam. Het wordt geadviseerd om het vooral als preventieve behandeling te gebruiken in plaats van symptoombestrijding.

Naast massages biedt het Nuga Best N6 therapiebed een optimale en effectieve hoofdbehandeling in de vorm van acupressuur met infraroodwarmte op een afstand langs de wervelkolom. De drie interne Tourmanium-rollen (van Ayurvedische stenen) hebben gedurende twee minuten lang een acupressie-effect op alle plekken van de cervicale, thoracale en de lumbale wervelkolom. Tijdens dit proces wordt de wervelkolom in de juiste stand gecorrigeerd om zenuwblokkades te ontlasten, de zenuwactiviteit door alle delen van het lichaam geleid en doorbloeding van het lichaam bevorderd.

Massage

Massage, in de ruimste zin van het woord, is één van de oudste geneeswijzen van de mensheid. Het heeft zijn oorsprong in het oosten van Afrika en in Azië (China, Egypte, Perzië). Klassieke massage is als handmassage bekend en heeft een therapeutische werking.

Algemene werking

  • Lokale toename van de bloedcirculatie
  • Verlaging van bloeddruk en hartslag
  • Ontspanning van het spieren
  • Banden en littekens losmaken
  • Verbetering van wondgenezing
  • Pijnbestrijding
  • Geestelijke ontspanning, vermindering van stress
  • Verbetering van het celmetabolisme in het weefsel

Nuga Best N6 massagebed biedt in de eerste fase een aangename en effectieve massage met infraroodwarmte langs de wervelkolom. De drie interne Tourmanium-rollen zorgen voor het losmaken van gespannen spieren. Dat gebeurt doormiddel van een optimale massagefunctie met gebruikmaking van het eigen lichaamsgewicht. Dit proces is nodig om de verschoven wervelkolom in de juiste stand te corrigeren.

Moxibustie

Moxatherapie, moxabranden of kortweg moxa, is het opwarmen van specifieke delen van het lichaam. De therapie is ontwikkeld in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM), maar is verder aangepast in andere Aziatische landen, vooral in Japan.

In China wordt moxibustie beschouwd als een behandeling die gelijk staat aan acupunctuur. Het in Westerse publicaties vaak als acupunctuur vertaalde overkoepelende begrip “zhēn jiǔ” (Chinese 針灸) bestaat uit de naald (針, zhēn) en de moxa (灸, jiǔ) en betekent zoiets als “naalden en branden”. Het westerse woord moxibustie komt van het Japanse MOG (u) sa (艾), dat verwijst naar de gedroogde en fijn geraspte vezels van bladeren van de alsem, Artemisia princeps, Japans ヨ モ ギ Yomogi) en het zelfstandig naamwoord “Combustio” (lat.) Samengevoegd is dat moxabranden. De effectiviteit van moxatherapie is sinds het begin van de 20e eeuw onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. [1]

Bij moxibustie gloeien kleine hoeveelheden gedroogde, fijne alsemvezels (bijvoetvezels, moxa) op of boven bepaalde therapeutische punten (marma punten). Volgens de traditionele Chinese leer beïnvloedt de hitte de stroom van ‘qi’ in de onderliggende kanalen (ook meridianen). Naast deze punten, die voornamelijk worden gebruikt voor moxibustie, zijn er andere punten die in de acupunctuur worden gebruikt. De bijvoet (Artemisia vulgaris, in Oost-Azië gebruikt men verschillende variëteiten) geldt sinds mensenheugenis in Oost en West als keukenkruid en als medicinale plant. De in de lente verzamelde bladeren worden gedroogd, schoongemaakt, gemalen en verwerkt tot fijne watjes. Belangrijk voor gelijkmatig smeulen is een uniforme consistentie van de vezels, net als een perfecte fijnheid, beide bepalend voor de gloeitemperatuur.

In China en veel omliggende landen wordt de Moxa niet alleen gebruikt voor genezing, maar ook voor de preventie van ziekten.

Moxibustie wordt bij Nuga Best therapie aangebracht met Toumanium keramieke stenen, waarbij het temperatuurbereik zo in te stellen is dat er geen gevaar is voor huidverbranding.

Ver infraroodwarmte en anionen

1. Ver infraroodstraling

Zonnestralen bestaan voor een groot gedeelte uit infraroodstralen. Ze worden door mensen niet als licht, maar als warmte ervaren. De stralen komen direct in aanraking met onze huid en voelen als warmte. De door de huid opgenomen warmte stimuleert de bloedsomloop in ons lichaam, wat een genezend effect kan hebben op littekens en ander huidletsel. Tegenwoordig is ook het ontgiftende effect in het lichaam bekend, d.w.z. dat het “doorspoelen” van giftige stoffen in het lichaam optimaal wordt gestimuleerd. Daarbij stimuleren de infraroodstralen ons metabolisme en bevorderen ze ook ons immuunsysteem. Zo zie je maar: de infraroodlaag biedt niet alleen economische voordelen, maar bevordert ook op vele manieren jouw gezondheid.

Effecten op het lichaam

Modern biotechnologisch onderzoek heeft aangetoond dat infraroodstraling van het allergrootste belang is voor de ontwikkeling van allerlei vormen van leven op aarde. Daarom worden ze ook biogenetische stralen of levensstralen genoemd. Ons lichaam zendt infrarode golven uit, maar het vraagt ook om een regelmatige stroom van warmte. Wanneer deze straling afneemt en het menselijk lichaam niet constant bereikt, bent u vatbaarder voor verschillende ziekten.

 

2. Anionische bestraling (Lucht-ionisatie)

Anion (Grieks Ana = omhoog en ionen = gaan) – een negatief geladen ion in het elektrische veld beweegt met een positieve elektrode – de anode. De anionen hebben een gunstig effect op het menselijk lichaam (lucht-ionisatie). Anionen verbinden zich met zuurstof in de lucht en produceren geïoniseerde zuurstof, wat weer helpt het immuunsysteem te versterken. Lucht-ionisatie (het toevoegen van elektrische lading aan de lucht) is een natuurlijk proces dat plaatsvindt onder invloed van verschillende biologische factoren in de natuur.

Het therapeutische effect van lucht-ionisatie

Bij lucht-ionisatie is het noodzakelijk om een optimale, minimale concentratie van negatief geladen ionen te produceren die noodzakelijk zijn voor de normale werking van het lichaam. Een gebrek aan lucht-ionisatie verslechtert de gezondheid en leidt tot ziekten.

We houden het als mens niet lang vol in een kamer waar veel andere mensen zijn. De mens ademt positief geladen ionen in. Elektrische kachels, monitors en televisies produceren positief geladen ionen. Dit werd bevestigd door talloze experimenten van Chizhevsky en andere wetenschappers. Chizhevsky heeft aangetoond dat negatieve ionen in de lucht biologisch gunstig zijn en positief geladen ionen schadelijke gevolgen hebben voor het lichaam.

 

3. De effecten van Tourmanium en Nano Diamant Tourmanium, die aangename infraroodwarmte en anionen (lucht-ionisatie) produceren.

* Een onmiddellijke toename van het welzijn door verhoogde lichaamstemperatuur door:

– de bevordering van de elasticiteit van bloedvaten
– stimulatie van de circulatie van de hoofd- en secundaire bloedvaten
– een toename van warm bloed in de haarvaten.

* Het leggen van een basis voor spierontspanning en pijnvermindering.

* Optimalisatie van de stofwisseling (metabolisme), waardoor het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel worden versterkt. 

* Stimulatie en versterking van cel-regeneratie door ionisatie.

* Zorgt voor veranderingen in het weefsel en verhoging van de lichaamstemperatuur. Dit heeft weer positieve invloed op de opslag van afvalstoffen, die door zweten of via de urine worden uitgescheiden.

* Vermindering van allergische ziekten en neurodematitis (constitutioneel eczeem, een niet-besmettelijke maar chronische huidziekte).